Vårt oppdrag er å transportere godset ditt sikkert og effektivt, med rett temperatur, høy kvalitet og i henhold til gjeldende regelverk. Nedenfor finner du en oversikt over noen av de viktigste forutsetningene for å sikre god kvalitet i fremføringene.
Emballasjen skal beskytte varene under transport, og må være skadefri og kunne tåle påkjenninger ved normal håndtering under transport og på terminal. Emballasjen skal tåle varens vekt under hele transportoppdraget.
Muliggjør håndtering med gaffeltruck, som er en forutsetning for håndtering av større vekt og volum.
Dersom godset er lastet i høyden, ustødig og det er fare for at godset velter under håndtering eller transport, skal varene sikres til pallen, med for eksempel bånd eller ekstra plastring som gjør pallen håndterbar. Det skal ikke være overheng på pall, som fører til risiko for skade.
Transporttemperatur: Avsender har ansvaret for at godset ved lasting har korrekt transporttemperatur. Nor-log vil kontrollere temperaturen ved lasting. Temperaturmålere: Ved mistanke om feil temperatur godkjennes kun måleresultat av kjernetemperatur med godkjent, kalibrert temperaturmåler. Nor-log godkjenner ikke måleresultat fra IR-målere (lasermåler) som underlag til reklamasjoner eller retursendinger
Nor-logs standard temperatursone i lasterommet for kjøletransport ved stykkgodssendinger og på våre terminaler er på 0 til +4 grader. Nor-logs standard temperatur i lasterommet under frysetransport eller på våre fryseterminaler er -18 grader Celsius eller lavere.
Temperaturønsker ut over våre standard temperatursoner, krever særskilte avtaler. Ta kontakt med nærmeste kontor for å avklare muligheter. Ved booking av fulload (hele biler) kan vi tilby andre temperatursoner.
Riktig temperatur gir høy kvalitet. Generelt for fryste matvarer er at lavere temperatur fra produsent, desto bedre beholdes kvaliteten ut mot forbruker.
Hvis temperatur ikke er i henhold til booking eller informasjon på fraktdokumentasjon, vil godset bli avvikshåndtert i mottakskontrollen på våre biler eller terminaler. Ved avvik vil du kunne bli belastet for eventuelle merkostnader knyttet til oppdraget.
Gode råd for sikker matvarehåndtering.
Det er viktig å ivareta en ubrutt kjøle- og frysekjede, for å bevare kvaliteten på varene. Temperatur skal derfor alltid måles når ansvaret for varene går fra et ledd til et annet i transportkjeden. Avsender må sørge for at godset har riktig temperatur ved lasting.
Temperaturønsker ut over våre standard temperatursoner, krever særskilte avtaler. Ta kontakt med nærmeste kontor for å avklare muligheter. Ved booking av fulload (hele biler) kan vi tilby andre temperatursoner.
HUSK! Temperatur skal påføres fraktbrev/CMR med dato og klokkeslett, samt signatur fra sjåfør
Hvis emballasje og palletering er av en slik karakter at det er fare for at godset blir kontaminert, forurenset eller på annen måte Hvis emballasje og palletering er av en slik karakter at det er fare for at godset blir kontaminert, forurenset eller på annen måte.
Gjennom årene har vi utviklet en solid kompetanse som mange ganger har satt standarden for bransjen. For oss er det viktig å ta ansvar for miljøet, samtidig som vi transporterer varene til riktig tid og sted.